Reguliere behandelingen

U kunt bij ons terecht voor alle reguliere tandheelkundige behandelingen; daarnaast zijn wij gespecialiseerd in restauratieve en esthetische zorg. Voor het beste resultaat maken we zoveel mogelijk gebruik van innovatieve materialen en technieken, zoals Invisalign, lasers en scans.

Een prettige ervaring staat voorop; een verdoving behoort altijd tot de mogelijkheden en u bepaalt te allen tijde óf en in welk tempo u een behandeling voort wilt zetten.

Zelfzorg & preventie

Een gezond gebit is voor iedereen weggelegd – en daar helpen wij u graag bij. Vastgeroeste patronen verandert u niet zomaar, maar elke stap in de goede richting is er één. Goed schoonhouden – tweemaal daags poetsen met fluoride tandpasta, flossen, stokeren en/of rageren – en gezonde eet- en drinkgewoonten vormen de basis; preventieve behandelingen doen de rest. Indien nodig brengen wij extra fluoride aan om het glazuur een boost te geven en de tanden te versterken. En in het geval van diepe groeven in de kiezen kunnen sealants een uitkomst zijn: eenvoudig aan te brengen laagjes die de groeven minder diep maken en het poetsen vergemakkelijken

Zelfzorg & preventie bij kinderen

Goede mondzorg begint al bij het eerste tandje. Daarom werken wij met de Gewoon Gaaf methode: een persoonlijke preventiemethode voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Wij stemmen ons advies af op het gebit van uw kind en geven u praktische tips om samen zijn of haar mond gezond te houden. Ook werken wij samen met pedagoog Jacqueline Schot. Haar aanpak kan een uitkomst zijn wanneer de mondzorg van uw kind uitzonderlijk veel stress en problemen veroorzaakt.

Tandvlees behandelingen

Paradontitis is een vergevorderd stadium van tandvleesontsteking, waarbij ook het onderliggend kaakbot ontstoken is. Plaque en tandsteen zijn hierbij de boosdoeners. Hoe vatbaar u hiervoor bent, is een kwestie van aanleg en leefstijl, zoals stress, roken en chronische ziekten. In de meeste gevallen kunnen onze mondhygiënisten u van uw klachten afhelpen. Soms, bijvoorbeeld wanneer de ontsteking erg diep ligt, zal aanvullende parodontale chirurgie nodig zijn. Ook dit kan doorgaans binnen de praktijk, maar mocht het nodig zijn dan verwijzen wij u door naar een parodontoloog.

Vulling

Wanneer het glazuur is aangetast, noemen we dat cavitatie. Een beginnend gaatje – een caviteit – in de buitenste laag van de tand is niets ernstigs, maar wel iets om goed in de gaten te houden. Bij goed poetsen, interdentaal reinigen en eventueel het aanpassen van eet- en drinkgewoonten kan het zo klein blijven als het is. Mocht het toch doordringen tot de zachtere, kwetsbaardere tandwortel – het dentine – dan is boren helaas onvermijdelijk. Dit kan zowel met als zonder verdoving. Wij vullen uitsluitend met sterk, duurzaam vulmateriaal dat de tandkleur en -vorm zo goed mogelijk benadert; bij vullingen in de voortanden besteden we hier extra aandacht aan.

Kroon

Een kroon is een kapje van kwalitatief hoogwaardig porselein of kunststof dat we maken wanneer vullen niet meer mogelijk is, of wanneer een kroon een meer duurzaam resultaat oplevert. Met behulp van de nieuwste digitale scanner, CEREC Primescan, brengen we uw gebit bijzonder nauwkeurig in kaart, waardoor we veel aandacht kunnen besteden aan de vorm en kleur. Omdat de kroon in de praktijk vervaardigd wordt, is hij dezelfde dag nog klaar; een tijdelijke kroon is dus niet nodig.

Implantaatkroon

Nadat u een implantaat – een klein schroefje in de kaak ter vervanging van de tandwortel – heeft laten plaatsen bij een kaakchirurg, kunt u bij ons terecht voor een implantaatkroon. Deze zal niet te onderscheiden van uw eigen tand of kies.

Facing

Soms is een hele kroon niet nodig of wenselijk en volstaat een facing. Dit is een halve kroon of schildje dat over de natuurlijke tand – die zoveel mogelijk intact blijft – wordt geplaatst. De procedure is hetzelfde als een reguliere kroon. Een porseleinen facing is de meest duurzame oplossing, waarvoor u een bezoek zal moeten brengen aan een tandtechnieker. U kunt ook kiezen voor een facing van vriendelijker geprijsd, hoogwaardig vulmateriaal; deze maken wij binnen de praktijk waarbij we rekening houden met uw wensen ten aanzien van vorm en kleur.

Wortelkanaal behandeling

Het doel van een wortelkanaalbehandeling is het verwijderen van een ontstoken of afgestorven zenuw. Voordat de behandeling begint, zullen we de tand of kies goed verdoven. We maken de betrokken tand of kies eerst goed schoon met kleine vijltjes en desinfecterende oplossingen. Zodra het aangedane gebied voldoende tot rust is gekomen – na een week of drie – vullen we het zenuwkanaal op. Na een half jaar controleren we door middel van een röntgenfoto of de ontsteking weg is en de behandelde tand of kies en omliggend kaakbot genezen. In veel gevallen raden we een kroon aan ter versteviging om een langere levensduur te garanderen.

Extractie

Oftewel het trekken van een tand of kies. Dit kan nodig zijn als bijvoorbeeld verstandskiezen verkeerd doorkomen, of als een tand of kies niet meer te repareren valt, overtollig is of op advies van de orthodontist verwijderd moet worden. Extracties doen we zoveel mogelijk binnen de praktijk, maar complexe gevallen verwijzen we door naar de kaakchirurg.

Kunstgebit

Soms is het helaas niet mogelijk om uw eigen tanden en kiezen te behouden. In dit geval helpen wij u graag aan een op maat gemaakte prothese. Dit doen wij veelal via een digitale scan van de mond; een zeer precieze methode die niet alleen de kwaliteit ten goede komt, maar ook uitkomst biedt bij beschadiging of verlies. Omdat de prothese digitaal bewaard wordt, is hij doorgaans ook eenvoudiger te vervangen.

Tarieven

In de Nederlandse wet zijn alle prestaties, codes en tarieven voor tandheelkundige behandelingen vastgesteld door de NZa, de Nederlandse Zorgautoriteit.

Tandheelkunde tot en met 18 jaar valt onder de basisverzekering en is voor kinderen gratis. Het eigen risico wordt dus niet aangesproken. Boven de 18 jaar zijn vergoedingen afhankelijk van uw tandartsverzekering.

De actuele tarieven voor tandheelkundige verrichtingen zijn  op de website van de NZA terug te lezen.

De actuele tarieven voor tandtechniek kunt u hier vinden.

De actuele tarieven voor tandtechniek dat wij in eigen beheer uitvoeren kunt u hier vinden

Spoedgeval?

Indien de praktijk gesloten is en er sprake is van

> een ernstige pijnklacht
> tandletsel na een ongeval
> nabloeding na een tandheelkundige ingreep

dan kunt u telefonisch contact opnemen met Dental365 Spoed Tandarts Zeeland: tel: 085-0189421
Zie voor meer informatie de website:
dental365.nl/spoed-tandarts

LET OP: de spoeddienst is uitbesteed. Dental365 brengt mogelijk (extra) kosten in rekening voor de zorg die zij verlenen.
De kosten dient u direct per pinbetaling te voldoen. Houdt hier rekening mee!

Heeft u een niet-ernstige pijnklacht die u door ons wilt laten behandelen tijdens de openingstijden van de praktijk,
neemt u dan tijdig contact met ons op voor het inplannen van een afspraak

Telefonisch zijn wij dagelijks bereikbaar van:
8:30 – 12:30u en van 13:30 – 16:30u
(vrijdag tot 14:30).

Tel. 0118 774114

Openingstijden


Telefonisch zijn wij tijdens openingsdagen bereikbaar van:

8:30 – 12:30u en van 13:30 – 16:30u (vrijdag tot 14:30u).
Tel. 0118 774114

Tijdens deze dagen is de praktijk gesloten: 
Goede vrijdag:      vrijdag 29 maart   
Cursus:                  woensdag 10 april
Hemelvaart:          donderdag 9 t/m vrijdag 10 mei
Pinksteren:           maandag 20 mei
Cursus:                 donderdag 30 mei
Zomervakantie:    maandag 15 juli t/m zondag 4 augustus

Let op:
Tussen 8:00 en 20:00 is het voor de locatie Bellinkplein betaald parkeren in het centrum. Voor meer informatie over parkeermogelijkheden, bezoek de website van de gemeente: parkeren in Middelburg.