De laatste loodjes….

De laatste 3 dagen van de Giro di Kika waren dagen met ups en downs. Allereerst natuurlijk het eindresultaat… Er is door alle deelnemers aan de Giro di Kika een bedrag van 730.638,43 bijeengebracht. Team Dieleman heeft hieraan in totaal 16868,15 bijgedragen. Dit dankzij alle donateurs. Nogmaals namens Kika heel veel dank hiervoor.

 

 

 

 

 

We waren gebleven bij het verslag van dag 4. De rit was relatief vlak en besloeg 176 km. Het weer was in de beginfase erg goed, en er werd hard gekoerst. Na de laatste checkpoint sloeg het weer om, en werd de Giro opnieuw geteisterd door de noodweer. We zijn als ploeg voluit gaan rijden, en hebben in tegenstelling tot zo’n honderd andere rijders wel het einde kunnen halen, voordat het weer echt onhoudbaar werd. Overnachten in tentje en het opbouwen van het Giro di kika dorp werd onmogelijk, dus er is uitgeweken naar een sporthal, en naar lokale hotels

Dit waren al slechte voortekenen voor de etappe 5. Deze werd dan ook de volgende ochtend afgeblazen. Met de bus zijn we naar San Cassiano gereden, waar we de volgende ochtend vertrokken voor de slotetappe.

Een prachtige rit, met een drietal uitdagende klimmetjes. Waaronder de beroemde Passo Pordoi. We hebben van deze etappe genoten. Een klein
hagelbuitje kon de pret niet drukken, en de sfeer was mede dankzij de grote hoeveelheid medefietsers (de Maratona dles Dolomites wordt zondag verreden), geweldig. De finish was in Bolzona, daar waar het allemaal op zondag begon. Bij de finish werden we ontvangen door juichende vrijwilligers en afgereisde familieleden. Het was overweldigend.

 

 

 

 

 

Al met al een bijzondere week, waar een prachtig bedrag opgehaald is ten bate van het onderzoek naar kinderkanker, en waar vele deelnemers zichzelf tot het uiterste hebben gepushed om de rit te kunnen volbrengen. Een week om trots op te zijn!