Dag 3: je bent de DJ van je eigen leven

Wanneer je om 22:00 in je snikhete tent aan het Gardameer, hutje mutje naast elkaar gestald, denkt lekker vroeg de slaap te vatten, verwacht je natuurlijk niet om 04:00 uur gewekt te worden door een onweer dat lokale godheid Jupiter moet hebben doen blozen. In de voorbereiding op deze trip had legend Maarten Tjallingi ons echter op het hart gedrukt dat eenieder de DJ van zijn eigen leven is en dus stonden we 8:15 monter en fris aan de start voor een klassieke “middengebergte-ettappe”.

We hadden ons voorgenomen het eerste half uur lekker op een hoge cadans in te fietsen. Helaas zat dit er niet in want al in de eerste kilometer botsten we tegen de muur van Riva del Garda (16%). Na kort oponthoud door een lekke band van Lars ging het kop over kop naar de voet van klim van de Passa Vezenna, een loper van maar liefst 40 km lang (categorie 2).

De klim ging best wel lekker en ieder in z’n eigen tempo behaalden we uiteindelijk de top waar ontbijtvrijwlligster Joke ons op een espressootje trakteerde. Zoals gebruikelijk in Italië wordt om de 3km het asfalt vernieuwd en dat blijkt ook wel nodig want het was flink sturen om de gaten in het slechte wegdek te ontwijken. Desalniettemin stortten wij ons als een rollende steen in de afdaling.

Aangekomen op de camping bleek dat de tentjes alweer stonden en binnen 20 minuutjes zwommen we in het heerlijke meer aan de camping in het pittoreske Arsié.

-Jona deed vandaag alles op de macht, de rest meer op souplesse, maar hij was dan ook steeds op zoek naar (de tred van) Mollema.-