Dag 2: in de herkansing. En hoe!

 

Hoe ziet nou zo een dag er uit tijdens de giro di kika. Vanochtend ging de wekker om 5 uur. vervolgens is het uit bed springen, want er wordt gefietst. Opstaan, tent opbreken, fietsgear aan en naar de eettent, waar het ontbijt klaar staat. Goed geregeld: veel eten, warme koffie en verse jus. Dan alle troep in de bus en (bijna op tijd) aan de start verschijnen. Vanaf daar begon onze tocht.

In de kou zijn we vanochtend begonnen aan etappe 2. De rit begon bijna direct met de beklimming van de Passo de Gavia. Een klassieke Col met een hoogte van 2652m. Een prachtige klim met adembenemende vergezichte

n.

De rest van de 168 km, werden gevuld met wat kortere klimmetjes en afdalingen. Uiteindelijk was de kers op de taart een lange steile afdaling met adembenemende uitzichten op het Gardameer. Een verfrissende duik  die in het gardameer was onze beloning.

En dan kom je aan op een camping waar onze trouwe support, Art, de tenten al heeft opgezet. Fris pils en een stukje pizza om de tijd tot het eten te overbruggen: grote borden voedzame tsjak. We sluiten de dag af met een ontspannen massage van de gepijnigde spieren, uitgevoerd door een van die geweldige vrijwilligers.

Inmiddels is er door dit geweldig initiatief een totaal bedrag van ruim 760.000 opgehaald voor Kika… en het einde is nog niet in zicht. Morgen weer vroeg van start voor etappe 3.